Fietsplan

De WKR: nieuwe mogelijkheden voor uw fietsplan!

Zoals ongetwijfeld met veel mediageweld tot u is gekomen stopt, met het ingaan van de nieuwe werkkostenregeling (WKR) het fietsplan volgens de bruto/netto regeling dit jaar definitief. Velen van u hebben de indruk dat er binnen de werkkostenregeling geen mogelijkheden bestaan om het fietsplan in stand te houden. Ten onrechte denken veel ondernemers dat er geen budget meer is om fietsen te verstrekken. Niets is minder waar.

In de oude Bruto/Nettoregeling werd de aangeschafte fiets met eventueel aangeschafte accessoires en verzekering betaald met het bruto salaris van de medewerker. Daardoor werd het netto salaris verlaagd en leverde dit de medewerker, afhankelijk van zijn loonsom, een voordeel op van gemiddeld ergens tussen de 33% en 40%.

Wanneer u ervan uitgaat dat een medewerker nog steeds een eigen bijdrage doet van tenminste 60% is de belasting van de vrije ruimte in de WKR vaak ruim te overzien. Het netto door de werknemer te betalen deel kan door de werkgever worden voorgefinancierd middels een renteloze lening. De aflossing van deze lening geschiedt middels een maandelijks inhouding van het Netto salaris. Zo lijkt de nieuwe regeling verdacht veel op de oude. Veel bedrijven die in eerdere jaren zijn overgestapt op de werkkostenregeling hebben voor deze oplossing gekozen.

De WKR regeling maakt het fietsplan wel een stuk flexibeler. U mag nu namelijk zelf bepalen hoeveel geld uw medewerker aan een fiets mag besteden en hoelang het duurt voordat hij/zij weer mee mag doen.

 

TSR-Fietsplan

Fietsplan - FiscFree

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook